Оски на приколки и сопирачки на тркала

Оски на приколки

Оската на приколката е клучен елемент за целосно функционална приколка или караван. Ако оската е оштетена, истрошена или кородирана, таа треба да се замени. Доколку сопирачките на тркалата на вашата приколка со сопирачки треба да се обноват, обично е најдобро и најевтино да се замени сè наместо да се обновува стара истрошена оска.

Оски на приколки со сопирачки и без сопирачки

Во Valeryd ќе најдете оски за приколки со сопирачки и оски за приколки без сопирачки од голем број производители со многу големини. Во случај, што е малку веројатен, да ја нема оската за приколка или караван што ви треба, ние можеме да произведеме за вас оска по нарачка. Во таков случај, треба само да ни се јавите за времето на испорака и цената.

Комплетен пакет оски за приколки

Исто така, ние нудиме на пазарот и комплетни пакети оски составени од оски, приклучни делови како и сите делови од преносот на сопирачките.

Valeryd обезбедува и слободни оски за приколки без оглед дали се со или без сопирачки.
Оски на приколки без сопирачки
Имаме оски на приколки без сопирачки од 750 до 1000 kg
Оски на приколки со сопирачки
Имаме оски на приколки со сопирачки од 750 до 1800 kg

Точки што треба да се имаат предвид при изборот на оска за приколка или караван:

Кој е производителот на постоечката оска? Ако не сте сигурни, тоа може да биде наведено на капакот на главината или на табличката што се наоѓа на телото на оската или на задната страна на плочата за прицврстување на сопирачката. Потоа погледнете какво прикачување имате. На крај, мора да ја знаете вкупната маса на приколката и да ги проверите димензиите A, B и C. Откога ќе го направите тоа треба да изберете оска од истиот производител со вистинските димензии и максимална маса која одговара на вкупната маса на приколката или е едно ниво повисока. Исто така, имајте предвид да го проверите дијаметарот на сопирачките.

Со здружување на силите со Valeryd добивате партнер кој, со солидното знаење и експертиза, може да ви обезбеди делови кои одговараат на конкретните уникатни потреби на вашата компанија или на вас како поединец. Донесувајте ги одлуките со знаење дека сè ќе биде извршено и комплетирано на докажан начин.